12.4 milyar TL ilk çeyrek kârı

Türkiye İş Bankası Mart Sonu Raporu: Ekonomiye 2.5 Trilyon Lira Kaynak Sağlandı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, mart sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi de yıl sonuna kıyasla %9.7 artışla 1.8 trilyon liraya, gayrinakdi kredi hacmi ise %12.5 artışla 655.3 milyar liraya ulaştı. Böylece banka, ekonomiye 2.5 trilyon lira kaynak sağlamış oldu.

İş Bankası, mart itibarıyla aktif büyüklüğünü yıl sonuna göre %10.6 artışla 3.7 trilyon liraya yükseltti. Yurt dışı finansman imkanlarını aktif olarak kullanan banka, yılın ilk çeyreğinde ekonominin lokomotif alanlarını desteklemeye devam etti. Toplamda 2 milyar doları aşkın kaynak sağlayan bankanın ilk 3 ayda 12.4 milyar lira kâr ettiği ve özkaynak büyüklüğünün 326.4 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Bankanın Genel Müdürü Hakan Aran, ülke ekonomisine desteklerini sürdürdüklerini vurgulayarak, KOBİ’lere ve ihracatçılara özel önem verdiklerini ifade etti. Aran, “Mart sonu itibarıyla nakdi KOBİ kredilerinde pazar payımız %21.9’a yükselirken, gayrinakdi KOBİ kredilerindeki payımız %22.7 oldu. İhracat kredilerinde de özel bankalar arasında lider konumumuzu koruyarak pazar payımızı %29.6’ya çıkardık” şeklinde konuştu.

Related Posts

Romanya perakende satışlarda aylık düşüş

Romanya’da perakende satışlar Mart 2025 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 oranında arttı. Ancak bu artış, Şubat ayında revize edilerek yüzde 4,7’ye çıkarılan büyüme oranına kıyasla belirgin bir yavaşlama gösterdi. Aylık bazda ise …

Pakistan ekonomisinde savaş endişesi

Pakistan Borsası’nın referans endeksi KSE 100, Perşembe günü 103.000 puana kadar geriledi. Yaşanan bu düşüşün ardından işlemler geçici olarak durduruldu. Bu, geçen ay 120.000 ile rekor kıran endekste yüzde 16’lık bir düşüş anlamına geliyor …

Güney Afrika döviz rezervleri 67.6 milyar dolara ulaştı

Güney Afrika’nın brüt döviz rezervleri, Nisan 2025 itibarıyla 67.585 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Mart ayında 67.450 milyar dolar olan rezervler, özellikle altın rezervleri ve IMF Özel Çekme Hakkı SDR …

Google’a açılan davada yeni gelişmeler: Türkiye nasıl etkilenecek?

Google’a karşı açılan dava yalnızca şirketin geleceğini değil, küresel dijital düzenlemeleri ve Türkiye’deki rekabet politikalarını da yakından ilgilendiriyor.

Rekabet Kurumu’ndan süt sektörüne dev soruşturma: Çok sayıda şirket mercek altında!

Rekabet Kurumu, süt sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirket hakkında soruşturma başlattı.

Altın yine şaşırtmadı: Nisan ayının en çok kazandıran yatırım aracı külçe altın oldu

Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek reel getiri külçe atında oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir