Uzmanı uyardı: Yetersiz yağış nedeniyle kış kuraklığı kapıda

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Kış Kuraklığı Uyarısı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, ülkemizin yağış eksikliği nedeniyle kış kuraklığı tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Demir, yaşanan yağış azlığının etkilerini görmediğimizi ve kar yağışının yeterli olmadığını ifade etti.

Yağış miktarındaki azalmanın kış kuraklığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Demir, önümüzdeki günlerde durumun devam etmesi halinde ocak ayının ilk yarısında da aynı şekilde devam edeceğini öngördü. Uzmanlar tarafından da tartışılan bu durum, ülkemizin su varlığında ciddi azalmalara neden olmaktadır.

Prof. Dr. Yusuf Demir, uluslararası meteoroloji müdürlüklerinin 2025 yılı için önemli uyarılarda bulunduğunu belirtti. Bu uyarılara göre, dünya genelinde su sıkıntısının artacağına dikkat çekildi. Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün arttığı bir dönemde, yerel yönetimlerin acil eylem planları hazırlamasının gerekliliği vurgulandı.

Su Yönetiminde Önlemlerin Alınması Zorunludur

Prof. Dr. Yusuf Demir, kış kuraklığı ve su sıkıntısını önlemek için alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, tarım ve sanayideki su tüketiminin planlı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Halkın su kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve yerel yönetimlerin acil eylem planları oluşturması gerektiğine vurgu yaptı.

Çiftçilere de büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Demir, suyu verimli kullanmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Özellikle yer altı sularına olan olumsuz etkilerin azaltılması için gerekli çalışmaların acil bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Related Posts

İsrail’in saldırılarında 5 gazeteci daha yaşamını yitirdi!

Yerel kaynaklara göre, Gazze’nin farklı bölgelerine yapılan saldırılarda çok sayıda sivilin yaşadığı evler ve sığınmacıların kaldığı çadırlar hedef alındı. Hava saldırılarında gazeteciler Abdurrahman el-Abadile, Aziz el-Haccar, Ahmed ez-Zeynati …

Hz. İsa’nın olduğu değerlendirilen figür ilk kez sergilendi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Ani Ören Yeri’nde 1892 yılında Rus Dil Bilimler Akademisi’nde görevli Nicholas Marr tarafından yapılan kazı çalışmasında çıkarılan Hz. İsa’nın figürünün olabileceği değerlendirilen taş rölyef, Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde ilk kez sergiye çıkarıldı. Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdürü Hakim Aslan, 133 yıl önce çıkarılan taş rölyefte figürün Hz. İsa olarak değerlendirildiğini söyledi.

Emniyette yeni yasa krizi: Emniyet müdürleri ve Bakanlık karşı karşıya geldi

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve ‘1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin’ ilçe emniyet müdürü olarak atanmasına imkan veren düzenleme, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde krize neden oldu. Yeni sistemde il emniyet müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin aynı rütbeye sahip olmasının ‘hiyerarşi ve emir komuta’ krizine neden olabileceği belirtilirken, bazı il emniyet müdürleri düzenlemeyi hazırlayan İçişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

2014 yılından beri kayıptı! Cesedi derin dondurucuda bulundu

Kırıkkale’de ev sahibi, kiracısının ölümünün ardından çilingir yardımıyla girdiği dairede buzdolabı ve derin dondurucu içinde parçalanmış erkek cesedi buldu. Cesedin, 2014’te kaybolan Hüseyin Okumuşoğlu’na ait olduğu tespit edildi.

İspanya, Fransa ve Yunanistan, AB’de sosyal medyaya erişim için yaş sınırı talep etti

İspanya, Fransa ve Yunanistan, AB’de sosyal medyaya erişim için yaş sınırı talep etti

Ölen arkadaşının başında saatlerce bekledi

Antalya’da işe gitmek üzere yola çıkan 27 yaşındaki Gökhan Tunca, motosikletinin virajda kontrolden çıkması sonucu refüje ve ağaca çarptı. Tunca olay yerinde hayatını kaybetti. Acı haberi alan arkadaşı, uzun süre gözyaşları içinde cansız bedeni izledi.