Emekli bayram ikramiyelerine yuvarlama formülü: Yeni rakam ortaya çıktı

Emekli maaşlarının 12 bin 500 TL’den 14 bin 469 TL’ye yükselmesinin ardından, beklentileri karşılanmayan emekliler gözlerini bayram ikramiyelerine çevirdi.

Toplamda 16.5 milyon emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyesi geçen yıl 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmıştı. Bu yıl, 4 bin, 4 bin 500 hatta 5 bin TL’lik ikramiyeler gündeme gelmişti, ancak mevcut durum bu tahminleri olumsuz etkiliyor.

Habertürk’ün kulis haberine göre, hükümet emekli bayram ikramiyelerini, yılbaşında yapılan maaş artışı oranında artırmayı planlıyor. Yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15.75 zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı, 12 bin 500 TL’den 14 bin 469 TL’ye yükseltilmişti. Ancak bu değişiklik, 4 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesine rağmen, emeklilerin hesaplarına yatırılmaya yeni başlandı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK? 

Bu yıl Ramazan Bayramı 30 Mart’a, Kurban Bayramı ise 6 Haziran’a denk geliyor. Bayram ikramiyeleri, bayramlardan bir hafta önce emeklilerin maaşlarına yatırılacak.

Geçen bayram 3 bin TL olarak ödenen ikramiyelere, yüzde 15.75’lik artışla 472.5 TL’lik bir zam yapılması bekleniyor. Bu artışın da 500 TL’ye yuvarlanması öngörülüyor.

Emeklilerin toplam sayısının 16.5 milyon olduğu dikkate alındığında, 500 TL’lik artış, 8 milyar 250 milyon TL’lik bir kaynağa ihtiyaç duyulmasına yol açıyor.

Bu durumda, her iki bayram için toplamda 16 milyar 500 milyon TL’lik bir bütçe gerekiyor. Ancak şu an için bütçede bayram ikramiyeleri için özel bir kaynak ayrılmamış durumda. Eğer ikramiyeler 3 bin 500 TL olarak ödenirse, Ramazan ve Kurban bayramları için emeklilere yapılacak toplam ödemeler, 115 milyar 500 milyon TL’lik bir kaynağa ihtiyaç duyacak.

Related Posts

Çekirdek kahve ithalatında vergi sıfırlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda en az gelişmiş ülkeler (EAGÜ) ile İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden yapılan çekirdek kahve ithalatında gümrük vergisi yüzde 0’a indirildi. 

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: Enflasyondaki düşüş süreci kendini göstermektedir

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: Enflasyondaki düşüş süreci kendini göstermektedir

Enerji tasarrufu nedeniyle devlet daireleri tatil edildi

İran’ın güneyinde yer alan Kirman eyaletinde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla devlet daireleri perşembe günü tatil edildi.

Hazır beton firmalarına ilişkin rekabet soruşturmasında sözlü savunmalar alındı

Rekabet Kurulunca, Ankara’da hazır beton alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmada sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Elektronik ihracata ‘konsinye’ çözümü!

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurtdışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurtdışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden konsinye ihracatın, elektronik olarak yapılabileceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir