Türk rujlarını en çok alan ülkeler belli oldu

Türkiye’de Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Pazarı İyileşmeye Devam Ediyor

Türkiye’deki ekonomik gelişmelere paralel olarak kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüme kaydediyor. Bu büyüme trendi, sektörde saç bakım ürünleri, el sabunları, dudak ve göz makyaj malzemeleri, ter önleyiciler, parfüm ve kolonyalar gibi çeşitli ürünlerin üretimine odaklanıyor.

Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi, dünya standartlarına uygun kaliteli üretimler yaparak uluslararası alanlarda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Birçok firma, kalite yönetim sistemlerini belirleyen uluslararası standartlara uygun sertifikalarla faaliyetlerini yürütmektedir.

Ruj İhracatında Artış Devam Ediyor

Kovid-19 salgını nedeniyle kozmetik ürünlerin kullanımı azalsa da, salgın sonrasında özellikle ruj gibi makyaj ürünlerine olan talep yeniden yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin ruj ihracatı geçtiğimiz yıllarda dalgalı bir seyir izledi. Ancak 2024 yılında önceki yıla göre %17,2’lik bir artışla toplamda 35,7 milyon dolarlık bir ruj ihracatı gerçekleşti.

Ruj ihracatında ABD, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkeler talep açısından öne çıkıyor. Türkiye, bu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ruj ihraç ederek sektördeki büyümeye katkıda bulunuyor.

İthalatta Dalgalanma Gözlemleniyor

Ruj ithalatı da ihracat gibi dalgalı bir seyir sergiliyor. Türkiye’nin ruj ithalatındaki artışlar sektördeki büyüme potansiyelini gösteriyor. 2020’den 2024’e kadar geçen dönemde Türkiye’nin toplamda 91 milyon 836 bin 402 dolarlık ruj ithalatı gerçekleşti.

Related Posts

Yumurta ihracatının kayda bağlanması fiyat istikrarını sağlayabilir

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, yumurta ihracatının kayda bağlanmasının kısa vadede fiyatlarda istikrar sağlayabileceğini belirterek, “Yumurta fiyatlarında uzun vadede istikrarın sağlanması için arz ve talep esnekliğini, üreticinin yatırım motivasyonunu artırmak, yumurta ürünleri sanayisinin gelişimini sağlamak öncelik olmalı” dedi.

Akbank’tan yapay zekada sınırları aşan başarı

Global Finance, Akbank’ı hem yapay zekada hem de ödeme işlem yönetiminde Türkiye’nin ve Batı Avrupa’nın En İyi Bankası seçti.

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.