Yerli Turistlerin Seyahat Harcamaları 2024’te Yüzde 82,5 Arttı

Seyahat Harcamaları 2025 Yılında Yüzde 82,5 Arttı!

Son verilere göre, Türkiye’de seyahate çıkanlar 66 milyar 40 milyon 991 bin TL harcadı. Bu yıl içinde yapılan yurt içi seyahatlerde toplam harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin TL’ye ulaştı. Bu harcamaların yüzde 88,1’ini kişisel harcamalar, yüzde 11,9’unu ise paket tur harcamaları oluşturdu. Ortalama seyahat başına harcama miktarı ise 6.274 TL olarak belirlendi.

Bu dönemde en fazla harcama yüzde 33,8 ile yeme ve içme, yüzde 27,7 ile ulaştırma ve yüzde 12,1 ile konaklama harcamaları arasında gerçekleşti. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 61,4, ulaştırma harcamalarında yüzde 33,6 ve konaklama harcamalarında yüzde 50,3 artış gözlendi.

Yıllık bazda ise yeme ve içme harcamaları yüzde 31,8, ulaştırma harcamaları yüzde 24,3 ve konaklama harcamaları yüzde 16,7 pay aldı. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 81, ulaştırma harcamalarında yüzde 68,7 ve konaklama harcamalarında yüzde 78,8 artış yaşandı.

Seyahatlerin amacına bakıldığında, ziyaret amacıyla yapılan seyahatler yüzde 63,1’lik oranla ilk sırada yer alırken, gezi ve eğlence seyahatleri yüzde 25,6 ve sağlık seyahatleri yüzde 6,5 ile sıralandı.

En çok tercih edilen konaklama şekli ise arkadaş veya akraba evinde kalmak oldu. 53 milyon 250 bin geceleme ile bu konaklama şekli birinci sırada yer alırken, kendi evinde kalmak 13 milyon 292 bin gece ile ikinci sırada ve otel konaklamaları 5 milyon 218 bin gece ile üçüncü sırada yer aldı.

Genel olarak, seyahat harcamalarında önemli artışlar yaşanırken seyahatlerin amaçları ve tercih edilen konaklama türleri değişkenlik gösteriyor. Veriler, seyahat endüstrisinin hızla büyüdüğünü gösteriyor. – İstanbul

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Yumurta ihracatının kayda bağlanması fiyat istikrarını sağlayabilir

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği (YÜSAD) Başkanı Metin Akman, yumurta ihracatının kayda bağlanmasının kısa vadede fiyatlarda istikrar sağlayabileceğini belirterek, “Yumurta fiyatlarında uzun vadede istikrarın sağlanması için arz ve talep esnekliğini, üreticinin yatırım motivasyonunu artırmak, yumurta ürünleri sanayisinin gelişimini sağlamak öncelik olmalı” dedi.

Akbank’tan yapay zekada sınırları aşan başarı

Global Finance, Akbank’ı hem yapay zekada hem de ödeme işlem yönetiminde Türkiye’nin ve Batı Avrupa’nın En İyi Bankası seçti.

2025 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2025’te alınacak işletme ve bakım ücretleri belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.