İngiliz hükümeti, Pakistan ve Hindistan toplumlarını bir araya getirmeleri için dini liderlere çağrı yaptı

İngiltere Bakanı Falconer, Hindistan-Pakistan Gerilimine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Bakan Falconer, İngiltere Parlamentosunda yaptığı açıklamada, Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan çatışmalara değindi.

Falconer, İngiltere’deki çeşitli toplumların, Hindistan-Pakistan gerginliğinin önemini çok iyi bildiklerini vurgulayarak, konunun hassasiyetine dikkat çekti.

İngiltere’deki Hindistan ve Pakistan toplumlarının ülkeye büyük katkı sağladığını belirten Falconer, iki ülke arasındaki gerginliğin birçok kişi için zorlu bir dönem olduğunu ifade etti.

Falconer,

“Tüm toplum liderleri ve dini liderlerden, dini ve etnik farklılıkların ötesinde bir araya gelme zamanı olduğu mesajını yaymalarını bekliyoruz. İngiltere olarak gerilimin düşürülmesi ve diplomasi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

ifadelerini kullandı.

Hindistan’ın Pakistan’a Saldırısı

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına misilleme olarak 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör örgütüne ait 9 hedefi vurduğunu” belirtirken, Islamabad yönetimi ise saldırılarda 6 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi bu iddiayı yalanladı.

Related Posts

TBMM’de ‘komisyon’ kurulacak mı? Bahçeli’nin çağrısına Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan ilk yanıt

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 19 Mayıs mesajında TBMM’de Milli Birlik Komisyonu kurulmasına yönelik önerisine cevap veren Meclis Başkanı Kurtulmuş, “TBMM, silah bırakıldıktan sonra devreye girecek. Meclis adrestir, komisyonun nasıl olacağı konuşulur” yanıtını verdi.

İsrail’in saldırılarında 5 gazeteci daha yaşamını yitirdi!

Yerel kaynaklara göre, Gazze’nin farklı bölgelerine yapılan saldırılarda çok sayıda sivilin yaşadığı evler ve sığınmacıların kaldığı çadırlar hedef alındı. Hava saldırılarında gazeteciler Abdurrahman el-Abadile, Aziz el-Haccar, Ahmed ez-Zeynati …

Hz. İsa’nın olduğu değerlendirilen figür ilk kez sergilendi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Ani Ören Yeri’nde 1892 yılında Rus Dil Bilimler Akademisi’nde görevli Nicholas Marr tarafından yapılan kazı çalışmasında çıkarılan Hz. İsa’nın figürünün olabileceği değerlendirilen taş rölyef, Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde ilk kez sergiye çıkarıldı. Arkeoloji ve Etnografya Müze Müdürü Hakim Aslan, 133 yıl önce çıkarılan taş rölyefte figürün Hz. İsa olarak değerlendirildiğini söyledi.

Emniyette yeni yasa krizi: Emniyet müdürleri ve Bakanlık karşı karşıya geldi

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve ‘1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin’ ilçe emniyet müdürü olarak atanmasına imkan veren düzenleme, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde krize neden oldu. Yeni sistemde il emniyet müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin aynı rütbeye sahip olmasının ‘hiyerarşi ve emir komuta’ krizine neden olabileceği belirtilirken, bazı il emniyet müdürleri düzenlemeyi hazırlayan İçişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

2014 yılından beri kayıptı! Cesedi derin dondurucuda bulundu

Kırıkkale’de ev sahibi, kiracısının ölümünün ardından çilingir yardımıyla girdiği dairede buzdolabı ve derin dondurucu içinde parçalanmış erkek cesedi buldu. Cesedin, 2014’te kaybolan Hüseyin Okumuşoğlu’na ait olduğu tespit edildi.

İspanya, Fransa ve Yunanistan, AB’de sosyal medyaya erişim için yaş sınırı talep etti

İspanya, Fransa ve Yunanistan, AB’de sosyal medyaya erişim için yaş sınırı talep etti