Gelişmekte olan ekonomilere Fitch freni: Büyüme beklentisi düştü

Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporunda 10 Gelişmekte Olan Ülke İçin Büyüme Öngörülerini Güncelledi

Fitch Ratings tarafından yayınlanan Küresel Ekonomik Görünüm raporuna göre, 10 gelişmekte olan ülke (GOÜ) için öngörülen orta vadeli potansiyel büyüme oranı, GSYH ağırlıklı ortalama bazında yüzde 4,0’dan hafif bir düşüşle yüzde 3,9’a gerilemiştir. Bu durumun temel nedeni olarak, önceki raporda Çin’deki düşük potansiyel büyüme öngörülerinin yüzde 4,6’dan yüzde 4,3’e indirilmiş olması gösterilmektedir.

Fitch, Meksika, Endonezya ve Kore’deki potansiyel büyüme tahminlerinin düşürüldüğünü ancak Rusya, Brezilya, Polonya ve Hindistan’daki revizyonlarla dengelediğini belirtmiştir. Ağırlıklandırılmamış bazda, ortalama EM10 potansiyel büyümesinin şu anda yüzde 3,1 olduğu vurgulanmıştır.

TÜRKİYE BÜYÜME BEKLENTİSİ SABİT KALDI

Fitch, önümüzdeki beş yıl için Endonezya, Meksika ve Kore’nin arz yönlü potansiyel büyüme tahminlerini düşürmüştür. Ancak Rusya, Brezilya, Hindistan ve Polonya için büyüme tahminlerini yükseltmiştir. Hindistan’ın tahmini yüzde 6,4’e yükseltilirken, Brezilya’nın tahmini yüzde 2,0 olarak revize edilmiştir. Rusya ve Polonya için ise büyüme beklentileri yükseltilmiştir.

Fitch, Güney Afrika ve Türkiye için ise büyüme beklentilerini sırasıyla yüzde 1 ve yüzde 4,1 olarak korumuştur.

Related Posts

Tüketim oranına göre suya kademeli tarife dönemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla yeni bir fiyatlandırma modeline geçileceğini duyurdu. Buna göre, düşük su tüketimi yapan konut abonelerine yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Öte yandan, 30 metreküp ve …

Zirai don 7 milyon ton meyve kaybı yaşattı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu’nda, Türkiye’nin bu yıl meyve üretiminde 28 milyon ton ürün beklediğini ancak zirai don yüzünden bunun 21 milyon tona kadar gerileyeceğini söyledi.

Anadolu’yu talan edecekler

AKP’nin yasa teklifi ile Kültür Bakanlığı ‘vicdanla cüzdan’ arasında bırakıldı. Bakanlık ya devasa tazminatlar ödeyip tarihi eserleri kurtaracak ya da eseri görmezden gelecek.

Bankacılık sektörünün mevduatı geriledi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 104 milyar 403 milyon 751 bin lira azalarak 23 trilyon 45 milyar 999 milyon 47 bin liraya geriledi.

TÜİK: Tavuk eti üretimi arttı, yumurta ve süt üretimi azaldı

TÜİK: Tavuk eti üretimi arttı, yumurta ve süt üretimi azaldı

Dünya Gazetesi yazarı: Asgari ücretliler ve emekliler enflasyon karşısında zor durumda; temmuz zammı yalnızca ilk beş ayki erimeyi telafi edebilecek!

Dünya Gazetesi yazarı: Asgari ücretliler ve emekliler enflasyon karşısında zor durumda; temmuz zammı yalnızca ilk beş ayki erimeyi telafi edebilecek!