Mahmud Abbas, TBMM’de konuşuyor: Erdoğan’ın cesaretini alkışlıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye davet ettiği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara’da TBMM Genel Kurulu’nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle Abbas’ın konuşmasını dinlemek üzere TBMM’ye geldi.

KURTULMUŞ: FİLİSTİN HALKININ SESİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin oturumunu başlattı.

Kurtulmuş, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Elektronik sistemle yoklama yapacağız. Toplantı çoğunluğuna ulaşılmıştır. Türkiye işlenen soykırıma kayıtsız kalmamıştır. Filistin’e ses olmayı sürdüreceğiz. TBMM’de 4 kez bu konuda kararlılık ortaya konuldu. Filistin’de yaşanan katliamlar nefretle lanetlenmiştir. TBMM mensuplarına yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Filistin topraklarında her türlü zulme uğrayan, hayattan koparılan ama mücadeleden vazgeçmeyen direnen bütün büyük mücahitleri saygıyla anıyorum. Gazze şehitlerinin hepsini saygıyla yad ediyoruz. İsmail Haniye Filistin’in tarihine seçilmiş ilk başbakan olarak geçti. Şehitler ölümsüzdür. Haniye’nin şehadetinden sonra Doha’da yapılan cenaze törenine Türkiye en üst düzeyde katılan ülke oldu. 

“NETANYAHU VE ÇETESİNİN YARGILANACAĞI GÜNLER YAKINDIR”

Uluslararası Adalet Divanı’nın açmış olduğu bu davayla birlikte inanıyoruz ki, Filistin ve İsrail için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Netanyahu ve çetesinin iyi günleridir. Önümüzdeki dönemlerde Netanyahu ve çetesinin, Uluslararası Mahkemelerde hesap vereceği ve yargılanacağı günler yakındır.

“TARİHİ BİR OTURUM”

Dünyanın birçok yerinde Gazze’nin masum insanlarının yanında olan milyarca insan Filistin halkının yanındadır. Filistin’in davası mutlaka başarıya kavuşacaktır. Filistin meselesi bizim için milli bir davadır. Bu mirasa hayatımızın sonuna kadar sahip çıkacağız. Filistin davasının başarıya ulaştığını inşallah göreceğiz. Bugün buradaki bu toplantımız tarihi bir oturumdur. 

ABBAS’TAN AÇIKLAMALAR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis’ten dünyaya hitap ediyor.

Abbas’ın açıklamalarından satır başları:

Ey iman edenler sabredin, tahammül edin. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Türkiye Parlamentosu’nun değerli vekilleri Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

Sizlere mübarek Filistin’den ve Kudüs’ten geliyorum. Sizlere büyük acı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım. 1948’den bu yana büyük acı yaşamış halkımın adına geliyorum. Toprağına, vatanına ve kutsallarına sarılarak işgalci İsrail’in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürütmekteyiz. Bu belanın bir gün son bulacağına inanmaktayız. 

İsrail’in soykırım suçu nedeniyle şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunların en sonuncusu da lider Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Ve sizleri çok değerli kardeşlerim, İsmail Haniye’nin ve Filistin şehitlerinin ruhuna el- Fatiha diyorum. 

Hepiniz, bu Meclis altında toplanan tüm milletvekillerini adil davamızı desteklediğiniz için alkışlıyorum. Biliyorum ki bu Meclis’te bununla ilgili tartışmalar yürütmüş bulunmaktasınız. Filistin halkına karşı işlenen katliamlara ve soykırıma karşı sizler Filistin’in yanında bulunmaktasınız.

“KARDEŞ TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Nasıl oluyor da İsrail işgal devletinin Gazze’deki okul katliamı da olmak üzere her gün kamplara gerçekleştirdiği katliamlara uluslararası sessiz kalıyor? 

İsrail’in halkımıza, topraklarımıza ve kutsal mekanımıza karşı işleyen suçlarını kınayan tüm sivil kuruluşları kutluyorum. Kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Halkımızın Türk halkını unutması mümkün değildir. Özel olarak da Türkiye’nin İsrail’in Gazze’deki soykırıma karşı açılan davaya müdahil olmasını kutluyorum. Filistin davası Türkiye’de ana mesele haline gelmiştir bu da Türk halkının ahlakının göstergesidir.

Sayın cumhurbaşkanı, hanım efendiler beyefendiler Gazze’deki soykırımın amacı vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmak ve halkımızı tehcir ettirmektir. Aynı trajediyi tekrar ettirmek istiyorlar ama bu olmayacaktır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar bu gerçekleşmeyecek. Halkımız kutsal toprağına bağlıdır ve oradaki işgalcileri defedecektir.

“KATİLLER SAVAÇ SUÇLARINDAN DOLAYI KURTULAMAYACAK”

40 bin Filistinli kadın çocuk şehit edildi. 10 bin kayıp var. buna rağmen bizler dik durmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Mısır ve Ürdün’ün tutumunu takdir ile karşılıyoruz. bu tutumlar bizimle örtüşmekte. Tüm platformlarda da destekliyoruz. Geçmişte de söyledik, Gazze Filistin devletinin ayrılmaz asli bir parçasıdır. Gazze’de bir başka devlet kurulamaz. Gazze’siz bir Filistin devleti de olamaz. halkımız kırılmayacak ve teslim olmayacak. Biz Gazze’nin tekrar imarını gerçekleştireceğiz. Yüzde 70’inden fazlası yıkılsa da yapacağız. Ümmetin desteği ile başkenti doğu Kudüs olan devletimizi yapacağız. Bu ne pahasına olursa olsun. Ne kadar zaman alırsa alsın yapacağız. Katiller savaş suçlarından dolayı kurtulamayacak. Bu suçlar da böyle zaman aşımı ile düşmez. bunlar şüphesiz hesaba çekilecek. Uluslararası kuruluşlarla devam edeceğiz.

BM güvenlik konseyi ile çalışmaya da devam edeceğiz. Halkımız destansı direnişi ile haklarını savunmakla kalmıyor bölgeye egemen olmak isteyen yayılmacı ve aç gözlü Siyonist harekete karşı Arapları savunmak adına ön saflarda yer almakta. Onlara müsaade etmeyeceğiz.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki sizlerin de kalbinde özel yere sahip. Bu konuda ödün vermemiz söz konusu değil. Kudüs’ün Türk halkının kalbindeki konumu biliyoruz. Kudüs ilk kıblemiz, Mescidi Aksa ilk kıblemiz. Sizin ve bizim için kırmızı çizgidir Kudüs. 

Filistin’in biz zerresini gözden çıkaran ne bizden ne de sizdendir. Burası bizlere dinin ve tarihin emanetidir.

Bugün Yahudiler, ABD’deki Yahudiler, yüzde 40’ı İsrail’i suçlu görmektedir. İnsanlık düşmanlığa karşı dik duruş gösteriyor. Böyle bir durumda İsrail’in yaptığı işkencelere karşı, aç bırakma politikalarına kaşı uluslararası kuruluşlar sessiz kalamaz. Bir an önce durdurulmaları için reaksiyon göstermeliler. 10 bin kadın ve erkek İsrail’de tutsak tutulmakta. Bizler ülkemizin birliği için samimi şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Kendi aramızdaki görüşmeler devam ediyor. Uzlaşıyı ne kadar hızlı tesis edersek zafere de o kadar hızlı ulaşırız. Zafere ulaşmanın en güçlü yolu ulusal birliktir. Dostlarımıza teşekkür etmek istiyoruz, bu erdemli sonuca ulaşmak için. Bizler ulusal uzlaşıyı gerçekleştirmedikçe kafamızın rahat etmesi mümkün değil. Ne kadar güzel parlamento başkanı ve farklı partilerden yardımcısı var. Türkiye’ye teşekkür ediyorum, Gazze’ye on binlerce ton yardım gönderdi.

Türkiye hastanelerinde Filistinlileri kabul etti. Her alanda varlık göstererek Filistin’in hakkını savundular. Dezenformasyona karşı durdular. Özellikle Netanyahu’nun kongredeki yalanı ne ilk olacak ne son olacak. Vicdan sahibi tüm dostlarıma teşekkür ediyorum tekrar. İsrail’in yalanlarına aklı başında olan kimse inanmaz. BM’nin ilgili kuruluşları, son olarak İsrail’i suçlu bulmuştur ve 150 binden fazla şehidin verildiği saldırılardan dolayı İsrail’i suçlu bulmuştur.

Filistin halkı evsiz yurtsuz bırakılmıştır. Buna rağmen ABD, veto hakkını kullanmıştır. Tam 3 kez… İsrail’in düşmanca saldırılarına tüm dünyanın dur dediği yerde ABD rahatça veto hakkını kullanıyor. Karşılığında 14 ülke savaş dursun diyor.

KAYNAK: HABER7

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir