Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’i Meryem Uzerli neden ekranlarda yok… Nedenini Odatv açıklıyor


GAİN işi “Ru” dizisi ilk bölümü yayınlandığında büyük bir kıyamet kopmuştu. 38 yaşında evli bir kadın ile genç bir erkeğin arasındaki aşk özetle konusu. Mayıs ayında ilk bölümü yayınlandığında sosyal medya ayağa kalkmış ve “Dizi yasaklansın” kampanyaları başlamıştı. “Ahlakımızı bozuyor” mesajı altında toplanıyordu şikayetler. Buna rağmen “Ru” bugün 6. bölümünü yayınlıyor. Dizinin “kodlarını” yapım tarafına sorduk.

İLK AKLA GELEN İSİM

Hikaye yazılıp bittiği an yapım ekibinin aklına ilk gelen isim, Meryem Uzerli olmuş. Başka hiç bir ismi düşünmemişler. “Çok yetenekli bir oyuncu. Hikaye yazıldıktan sonra bu dizinin içinde kadın rolü için en uygun isim kendisiydi” diyor yapım tarafı. Dizinin ‘cüretkar sahneleri’ konuşuldu mu kendisi ile? “Hikaye kendisine gönderildi ve rolünün çerçevesi zaten burada belliydi. Yani sahnelerin ayrıntısı konuşulmadı, hikaye gönderildi. Kendisi kabul etti. Burada bir aşk hikayesi var. Bir felsefesi dizi var sadece, bir sahneden ibaret değil” soruya cevabı böyleydi yapım tarafının.

YABANCI DİZİ OLUNCA BİR ŞEY OLMUYOR

Benzer konuları içeren ve hatta daha ileri giden yabancı dizilerin platformlarda yer aldığını altını çizen yapım tarafı, “Bu bir rol. Benzer rollerde yabancı oyuncular olunca izleyici bir şey söylemiyor” diyerek bir örnek verdiler “The Raider”

GAIN’E ABONE KAZANDIRDI

Edindiğimiz bilgilere göre dizi özel olarak büyük ilgi gördü ve GAIN’e abone kazandırdı. Dizinin korsan sitelerde de çok izlendiğine dair bilgiler geliyor.

MERYEM UZERLİ NEDEN DİZİLERDE YOK?

Bu konuyu da Odatv merak etti ve araştırdı. Oyuncunun en büyük sorunun aksanlı Türkçesi olduğu öğrenildi. Başrol oynadığında izleyicinin diziden bu nedenle uzaklaşma riskinin olabileceği belirtiliyor. Dublaj yapmanın da sorunu çözmediği, bu nedenle de kendisine dizilerden teklif gelmediği öne sürülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx