RNDR ve O 2 Altcoin’e Dikkat: 2025’te ‘Olağanüstü’ Yükselecek!

Yapay zeka (YZ) alanındaki hype biraz yatışmış gibi görünse de, bu alana odaklanan kripto paralar hala olağanüstü bir popülerliğe sahip. Fiyat performansları ve piyasa değerleri, bazıları için milyarlarca dolara ulaşan bu durumun açık bir göstergesi. Bu bağlamda, Finbold analistleri, kripto para piyasasını analiz ederek yapay zeka alanında faaliyet gösteren ve hem fiyat hem de piyasa değerlerini artırmaya devam etme potansiyeli yüksek olan üç başarılı ve öncü kripto varlığı tespit etti. RNDR coin gibi bu varlıkların 2025 yılı içinde çeşitli sebeplerden dolayı 10 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması bekleniyor.

Listenin ilk sırasında, kripto dünyasının NVIDIA’sı: RNDR coin

En başarılı yapay zeka kripto varlıklarından biri olan Render (RNDR), sahip olduğu özellikler nedeniyle sıklıkla “kripto dünyasının Nvidia’sı” olarak adlandırılıyor. Render’ın Ethereum (ETH) blockchain’inden Solana (SOL) blockchain’e geçişi, fiyatının önemli ölçüde yükselmesine neden olabilir. Bu yükseliş, onu yarı iletken devi Nvidia ile benzer noktalara taşıyabilir.

Yazı yazıldığı sırada Render’ın piyasa değeri 1,81 milyar dolar civarındaydı. Bu değer, günlük bazda %1,12’lik bir artışı, haftalık bazda ise herhangi bir değişimi göstermiyordu. Son bir ayda ise fiyat %25,82 oranında gerilemişti. Ancak bir önceki yıla göre %174,57 değer kazanan Render’ın şu anki fiyatı ise 4,60 dolar civarında seyrediyor. Bu bilgiler, 13 Ağustos tarihli en son piyasa verilerinden derlendi.

Fetch.ai (FET/ASI): Yapay zekâ süper ittifakı ile güçleniyor

Ocean Protocol (OCEAN) ve SingularityNET (AGIX) ile yakın zamanda gerçekleşen birleşme ile Yapay Zekâ Süper İttifakı’nı (ASI) kuran Fetch.ai (FET), arama sorgularında artan bir ilgi görmeye başladı. Bu proje kapsamında oluşturulan yeni token, imzalama sırasında toplam 7,5 milyar dolarlık bir değere sahipti.

Ayrıntılı olarak bakıldığında, sadece FET’in değeri 2,1 milyar dolar civarında. Bu değer, son 24 saatte %2,32’lik bir düşüşe işaret ediyor. Ayrıca haftalık bazda %1,51 ve aylık bazda %28,93’lük bir gerileme yaşayan FET, son bir yılda ise %313,80 değer kazanarak şu anda 0,84 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu bilgiler de yine 13 Ağustos tarihli en güncel verilere dayanıyor.

Bittensor (TAO): Güçlü bir varlık

Son olarak, Bittensor (TAO), yakın zamanda yaşanan finansal piyasa çöküşünden sonra yatırım uzmanı Michaël van de Poppe tarafından sağlam getiri potansiyeli bulunan kripto paralar arasında önerildi. Poppe, TAO’dan “süper güçlü bir varlık” olarak bahsederek, bu varlığın “şu anki değerinden 5 ila 10 kat daha fazla değer kazanabileceğini” ifade etti.

Şu anda TAO’nun piyasa değeri 1,99 milyar dolar civarında. Günlük bazda %5,26’lık bir düşüş yaşasa da haftalık bazda %8’lik bir yükseliş kaydetti. Aylık bazda ise %11,32 değer kazanan TAO, son bir yılda ise %321,84’lük bir artışla şu anda 276,54 dolardan işlem görüyor.  

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir