Türk futbolunda kritik gün! TFF başkanı belli oluyor

TFF başkanlık seçimi için gözler Ankara’ya çevrildi.

Bugün gerçekleşecek TFF Başkanlık seçiminde başkan ile birlikte yönetim kurulunun 14 asıl ve 14 yedek adayı, denetleme kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak.

Ankara’daki JW Marriott Hotel’de saat 11.00’de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

TFF’nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara binaen ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3’te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluğun olmaması halinde genel kurul 26 Temmuz’da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.


TFF BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Federasyondan yapılan açıklamada 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimler için başkanlık adaylık başvurularının 11 Temmuz’da sona erdiği hatırlatıldı.

TFF Genel Sekreterliğine yapılan başvurular sonucunda yeterlilik şartları ve başvuru belgeleri incelenerek başkan adayı olmak için koşulları sağlayan adaylar belli oldu.

TFF Başkan adayları, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı oldu. Yapılan açıklamanın devamında “ TFF Genel Sekreterliği’ne yapılan diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsünün 38/1. maddesinde belirtilen Başkan Adaylığına ilişkin koşulları taşımadığından kabul edilmemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

SERVET YARDIMCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Adaylık başvurusu kabul edilen Servet Yardımcı, TFF başkan adaylığından çekildiğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. Yardımcı, UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de çekildiğini ifade etti.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027’ye kadar görev yapacak.

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir