Seçil Erzan’dan Fatih Terim itirafı: Tüm parayı ben verdim

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük getirilirken, tutuksuz sanıklardan Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük de duruşmaya geldi. Müştekiler ile çok sayıda taraf avukatı da duruşmaya katıldı.

08 Mart 2024

“O TARİHLER ARASINDAKİ TÜM PARAYI FATİH TERİM’E BEN VERDİM”

Fatih Terim ile ilgili konuşmadığına dair haberler çıktığını söyleyen Seçil Erzan, “Onu da anlatayım. Hoca bir dönem özel bankacılıkta zarar etmişti. Çok sinirlenmişti. Bana 300 bin dolar getirerek, ‘al bunu değerlendir. Ne istersen yap. Sen yaparsın’ dedi. Sonra da 1 milyon dolar verdi. Hocanın hesabı, Ocak 2022 tarihinden Nisan 2023 tarihine kadar ne kadar yatırılmış incelenirse ne kadar verdiğim ortaya çıkar” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Bu tarihler arasında yatan tüm paraları siz mi yatırdınız” diye sordu. Erzan ise, “Evet ben verdim” şeklinde cevap verdi.

08 Mart 2024

“ŞUBEDE PARAYA DOKUNMAMIZ BİLE YASAKTI”

Seçil Erzan’ın listeyi saymasının ardından mahkeme başkanı, “Şimdi burada bu kişilerin fazla aldığını söylüyorsunuz ama mesajlarda sizden para istediklerinde karşılarında eziliyorsunuz. Madem fazla aldılar. Söyleseydiniz ben size zaten fazla fazla verdim deseydiniz” dedi. Seçil Erzan ise, “Ben zaten mesajlarda 1 vermişsin 3 almışsın daha ne istiyorsun diyorum. Çözüm noktasındayım. İtibarımı kaybetmek istemiyorum. Banka dışında bir şube müdürünün para alıp vermesi işten atılma sebebidir. Bizim şubede paraya dokunmamız bile yasaktı” dedi.

08 Mart 2024

SEÇİL ERZAN ARDA TURAN’IN İFADESİNİ YALANLADI

Müşteki beyanlarına karşı diyecekleri sorulan tutuklu sanık Seçil Erzan öncelikle Arda Turan’ın beyanlarına karşı savunma yaptı. Kendi yaptığı hesaplara göre Arda Turan’ın toplamda kendisine 10 milyon 736 bin dolar verdiğini 7 milyon 920 bin dolarını geri aldığını söyledi. Turan’ın 2 milyon 816 bin alacağı kaldığını anlatan Erzan, “Gerçek rakam budur. Arda’nın başka söyleyeceği rakamlar varsa çıkarsın getirsin ama öyle bir şey yok. Ben aklımı oynatacağım öyle bir şey yok” dedi.

Emre Belözoğlu’ndan 4 milyon 298 bin dolar aldığını söyleyen Erzan, “Benden para almadı” dedi. Muslera’nın ise ifadesinde Aralık ve Şubat aylarında kendisine para verdiğini söylediğini hatırlatan Seçil Erzan, “Ancak bana iki ödemeyi de Aralık ayında yaptı. Muslera’nın benden 500 bin dolar alacağı kaldı. Selçuk İnan’ın ise 1 milyon 350 bin dolar alacağı var” dedi.

“SABAH ÖLMEYİ BECEREMEDİM AKŞAM BANA LİSTE YAZDIRDILAR”


Mahkeme başkanı Seçil Erzan’ın evinden ele geçirilen alacak verecek listesini hatırlatarak, “Buradaki rakamlar ile şimdi söylediğiniz rakamlar farklı. Hangisi doğru?” diye sordu. Bunun üzerine Seçil Erzan, “O dönem ben adımı bile sorsanız cevap veremeyecek durumdaydım. Bu listeyi asla kabul etmiyorum. Gecenin bir yarısı beni arayıp, ‘bana şu kadar yaz bu kadar yaz sabah Hakan Ateş’ten alacağız’ diyorlardı. Ben o gün ölmeyi beceremedim akşam bana bu listeyi yazdırdılar. O anda bana milyar dolarlar yaz deseler yazacak durumdaydım” dedi.
Seçil Erzan ayrıca Semih Kaya’nın kendisinden 4 milyon 275 bin dolar, menajeri Fırat Özdemir’in de 2 milyon 410 milyon dolar fazladan para aldığını söyledi. Erzan ayrıca kendisinden fazla para alan kişilerin isimlerini ve ne kadar aldıklarını tek tek mahkemede anlattı.

08 Mart 2024

‘FARKINDA OLSAYDI DA SEÇİL’E ENGEL OLSAYDI’

Müşteki ve tanık beyanlarının ardından sanıklara söz verildi. İlk olarak söz verilen tutuksuz sanık Asiye Öztürk, banka dışında para alışverişi yapmadığını söyledi.

Öztürk’ün çoğu sorulara, “Hatırlamıyorum” şeklinde cevap vermesine Seçil Erzan’ın avukatı tepki gösterdi. “Her soruya hatırlamıyorum ya da bilmiyorum diyor” diyen avukat, “İmzası olan kağıtları gösteriyoruz. Neye imza attığımı bilmiyorum diyor. Keşke nelere imza attığının farkında olsaydı da Seçil’e engel olsaydı” dedi.

‘HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK’

Diğer tutuksuz sanık Nazlı Can ise söz alarak, “Ben hala ne yaşadığımı anlamış değilim. Anlamıyorum. Seçil sürekli herkesi suçluyor. Olay gerçekten hırsızın hiç mi suçu yok durumuna geldi” dedi.

08 Mart 2024

‘ÇOK KORKUYORUM DEDİ’

Tanık olarak dinlenen Seçil Erzan’ın eşinin dayısının torunu Nilgün Arabacı, “Arada Seçil’in evine temizliğe gidiyordum. O gün Sermin hanım geldi. Seçil’e ‘Üzülme kızım ne varsa anlat bize’ dedi. Sonra içeri gittiler. Ben arada çay ve kahve götürmeye gittiğimde ‘Sus’ yaptılar. Herhalde ses kaydı vardı. Para konusunda sıkıntısı olduğunu biliyordum. Bankayla ilgili olduğunu düşündüm. Biz Seçil’e borç olarak para verdik. Sermin hanımın eve geldiği gün ‘Çok korkuyorum’ dedi ve Sermin hanıma sarıldı. Darbedildiğini görmedim ama kuzenleri tarafında sözlü şiddet vardı dedi. Bu cümle sonrasında Seçil Erzan, ‘Yenge doğruyu söyle’ dedi. Arabacı ifadesinin devamında “Para konusunda konuşuyorlar ve bağırıyorlardı. Sermin hanım kapıda ‘Hiç üzülme biz arkandayız senin. Paranda yanında kalacak’ dedi ve gittiler. Elinde bir kere para gördüm onu da sistem kapandığı için yanımda getirdim dedi. Birkaç kez birilerine para götürdüm. Ancak kim olduklarını bilmiyorum” dedi.

SEÇİL ERZAN’DAN YENGESİNE “DOĞRUYU SÖYLE”

Duruşmada söz alan Seçil Erzan yengesi Nilgün Arabacı’ya “Lütfen hatırlar mısın” diye sordu ve ardından sesi titreyerek, “Bana uçak biletini kim aldı?, Kaçmamı istediler mi?” diye konuştu. Tanık Nilgün Arabacı bu sorulara, “Evet” yanıtını verdi.

“PARAYI BANKA DIŞINDA TESLİM ETTİK”

Müşteki İnci Çeviker’in oğlu Tanık Çevik Çeviker ise, “Bankanın Florya şubesinin dışında Ali Yörük ve Atilla Yörük’e para teslim edildi. Annem parayı çekti ve teslim etti. İçeride teslim edeceğimizi düşünmüştük. Beyaz bir araba geldi. Takım elbiseli iki adam bize doğru geldi. Paraları bagaja koyup gittiler” dedi. Ali ve Atilla Yörük’ün avukatı ise müvekkillerinin hiç takım elbise giymediğini söyleyerek, takım elbiseli fotoğraflarının olup olmadığını sordu. Sorular duruşma salonunda tepkilere neden oldu. (Oğuzhan UYSAL / DHA)

08 Mart 2024

ARDA TURAN: NEFSİME YENİK DÜŞTÜM

Emre Belözoğlu’nun ifadesinin ardından Arda Turan’ın ifadesi alındı. İfadesine, “Hem kendi adıma hem de arkamdaki Seçil adına üzgünüm” diyerek başlayan Turan, “Kendisi bankanın yetkilileri ile birlikte tesise gelirdi. Tesise girip çıkan güven veren, hayatının baharında bir hanımefendiydi” dedi. Hem sinirli hem de üzgün olduğunu söyleyen Arda Turan, “Hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. O da bana mevduat yerine fona koyalım bu faiz değil diyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düştüm. Bana yüksek getirisi var demedi. 10 milyon dolar getirirsem fondan faydalanabileceğimi söyledi. Ama o dönem veremedim” dedi.

“33 MİLYONLUK KREDİYİ TEK TELEFONLA ÇEKTİRDİ”

Seçil Erzan’a toplamda 13 milyon 800 bin dolar para verdiğini 6 milyon 400 bin dolar aldığını söyleyen Turan, “7 milyon 500 bin dolar kaybettim. İleriki dönemde bana depremle ilgili sıkıntı olduğunu söyleyince kendisini baskı altına almadım. Ben ilk parayı verdiğimde bana imzalı kağıt verdi. Şubesine gittiğimde ekranını gösterdi. 33 milyonluk krediyi kendi bankasından bir telefonla çektirdi. Kimi zaman evimi sattım, kimi zaman arkadaşlarımdan borç aldım. Bir şekilde parça halinde toplamda 12-13 parça halinde Seçil Erzan’a düzenli olarak para yatırdım” dedi.

“BEN TÜRK EVLADIYIM, ÖRFÜME ADETİME BAĞLIYIM”

Parasını almak için Seçil Erzan’ı aradığında annesinin hasta olduğunu söylediğini anlatan Arda Turan, “Ben Türk evladıyım. Örf ve adetlerine bağlıyım. Para istemek için aradığımda annem hasta dediğinde tamam geçmiş olsun deyip kapattım” dedi. Tamamen bankaya güvenerek parayı verdiğini anlatan Turan, “Ben Seçil’e değil, bankanın şube müdürüne güvendim. Ben 7 milyon kaybetmeme rağmen kendisini tehdit etmedim. Hakaret etmedim” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI DA ULAŞABİLİYORUZ AMA ARIYOR MUYUZ?”

Seçil Erzan ile aralarında geçen mesajlaşmalarda fona para sokmaya çalışması sorulan Arda Turan, “Seçil bana, arada para sokalım ki sistem çalışsın yüklü çıkaralım dedi” dedi. Arda Turan, “Fonda adı geçen Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’yu aradınız mı?” diye sorulması üzerine, “Hayır” dedi. “Neden aramadınız ulaşabilirdiniz?” diye sorulması üzerine Arda Turan, “Cumhurbaşkanına da ulaşabiliyoruz ama arıyor muyuz?” dedi.

“BEN BİRAZ SAFIM”

Parasını kaybettiğini çok geç anladığını söyleyen Turan, “Ben bu konularda biraz safım. Saf olmasam bu kadar parayı verir miyim?” dedi. Arda Turan’ın bu ifadesi salonda gülüşmelere neden oldu. Şikayetçi olup olmadığı sorulan Arda Turan, “Maalesef şikayetçiyim” dedi. Sanık hakkında hükmün açıklanması kararını rızası olup olmadığı sorulan Arda Turan, “Ben paramı aldıktan sonra hiç yatmasın umurumda değil. Paramı alırsam yatmasın” dedi. Arda Turan avukatının uyarısı üzerine, “Bu soruya daha sonra yazılı şekilde cevap vereceğim” dedi.

08 Mart 2024

‘EMRE BELÖZOĞLU, “5 GÜN İÇİNDE 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM’

İfadesinin ardından duruşma salonundan ayrılan Fernando Muslera’nın ardından Emre Belözoğlu müşteki olarak ifade verdi. Bankadaki fondan kuzeni olan Volkan Bahçekapılı’nın telefonu ile haberdar olduğunu söyleyen Belözoğlu, “Volkan ile konuşmamızdan sonra aynı gün içinde ve 4 gün sonra 4 milyon 290 bin dolar verdim. Parayı çeşitli bankalardan ve evdeki paralardan verdim” dedi.

“HİÇ PARA ALMADIM”

Seçil Erzan’ın kendisine, ‘ne kadar çok para getirirseniz o kadar yüksek faiz alırsınız’ dediğini anlatan Belözoğlu, “Seçil hanım bize 10 milyonlardan 5 milyonlardan bahsediyordu. Benden daha fazla para istedi. Ben de en fazla bu kadar verebileceğimi söyledim” dedi. Emre Belözoğlu, verdiği paralar karşılığında Erzan’dan hiç para almadığını söyledi.

VOLKAN BAHÇEKAPILI EŞİNİN VE KAYINPEDERİNİN DE PARASI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Volkan Bahçekapılı’nın kendisini ikna etmeye çalışıp çalışmadığı sorulan Belözoğlu, “Volkan eşinin, kendisinin ve kayınpederinin de bu fonda parasının olduğunu söyledi. Ama ben sonuç olarak Volkan’a değil Seçil hanıma güvenerek bankaya yatırım yaptım” dedi.

08 Mart 2024

MUSLERA’DAN İLK SÖZLER

Duruşmada ilk olarak müşteki Fernando Muslera tercüman eşliğinde ifade verdi.

İfadesine herkesi selamlayarak başlayan Muslera, “Daha önce de ifade vermiştim. 2011 yılında Seçil Erzan ile tanıştım. Bankadan arayarak bana tekliflerde bulundular. Seçil Erzan aramaya başladı. 1-2 sürecinde yüzde 35’lik teklifte bulundular. Denizbank tarafından yapılan bir şeydi. Seçil hanım fon hesabının idaresinde Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu olduğunu söyledi. 700 bin dolar paramı çekerek Musa Mert Çetin’e verdim. Bankanın merkezine kendisi parayı transfer etti. Daha sonra başka bankadaki hesabımdan 500 bin çekerek yine Musa Mert Çetin’e verdim” dedi.

“DEPREMİ BAHANE EDEREK ZAMAN KAZANDI”

Seçil Erzan’ın verdiği para karşılığında kendisine imzalı kağıt verdiğini söyleyen Muslera, “Yatırdığım paralara karşı sadece 700 bin dolar geri aldım. Bana verilen para kendime ait olan para, herhangi bir fon kazancı olmadı. Seçil Erzan depremi bahane ederek zaman kazandı” dedi. Mahkeme başkanının, “Seçil Erzan İspanyolca bilmiyor. İkisi arasındaki bağlantıyı kim kurdu?” sorusu üzerine Muslera, “Musa Mert Çetin güvendiğim birisidir. Aramızdaki bağlantıyı o kurdu” dedi.

“NE KADAR YATIRIM YAPARSAN YAP YÜZDE 35 ALACAKSIN”

Duruşma savcısının “Bankanın teftiş raporunda müştekilerin Seçil Erzan ile çok yakın şahsi ilişkisi olduğu söyleniyor. Böyle bir ilişki var mı?” diye dorunca Muslera, “Yakın bir ilişki yok Sadece banka ilişkisi” dedi. Muslera ayrıca bahsedilen fon ile ilgili kendisine, “Ne kadar yatırım yaparsanız yapın yüzde 2 ay içinde yüzde 35 kazanacaksın dediler. Para aldığıma dair bir belge almadım” dedi.

“BENİ SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN ‘ÜNLÜ İSİMLER VAR’ DEDİ”

Parayı neden iki ayrı şekilde verdiği sorulan Muslera, “Parayı iki ayrı seferde vermeyi ben tercih ettim. Daha sonra kazançlarımı bana vermedikleri için ben de bir daha para vermedim” dedi. Parayı vermeden önce Seçil Erzan’ın kendisine fonda olan isimlerden bahsetmediğini anlatan Fernando Muslera, “Zamanında parayı bana ödemedikleri için beni sakinleştirmek için fonun içinde benim de tanıdığım ünlü isimlerin olduğunu söyledi” dedi.

“BİR ŞEYLERİN YOLUNDA GİTMEDİĞİNİ ANLADIM”

İfadesinin ardından soru sorulan Muslera’ya, “Seçil Erzan banka müdürü değil de yakın bir arkadaşı olsa bu parayı teslim eder miydi?” diye soruldu. Bu soruya Muslera, “Asla vermezdim” dedi. Parasını alamayacağını anlayınca Seçil Erzan’a, bankanın üst düzey yetkililerine şikayette bulunacağını söylediğini söyleyen Muslera, “Bir şeylerin yolunda gitmediği için ben artık anaparamı kurtarmaya çalışıyordum” dedi.

Neden şikayette bulunmadığı sorulan Muslera, “Çünkü bunun için bana zaman kalmadı. Bunun bir yolsuzluk olduğunu farkettim” dedi.

Muslera bu sözlerin ardından salondan ayrıldı.

08 Mart 2024

“SEÇİL’E NE KADAR PARA TESLİM ETTİĞİMİ BİLMİYORUM”

Arda Turan’ın kardeşi tanık Okan Turan, “Ben şubeye gittiğimde zaman zaman Seçil’e bazen vezneye teslim ettim parayı. Bir defa gittiğimde de Asya Hanım sayım yaparken Seçil hanımda oradaydı. Yanımızda bankadan bir yetkili vardı. Para sayımı bitince, parayı o yetkiliye teslim etti” ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanının banka yetkilisinin duruşma salonunda olup olmadığını sorması üzerine Okan Turan, Ali Yörük’ü gösterdi. Okan Turan ifadesinin devamında, “Parayı teslim ettim ve Ali’nin parayı alıp gittiğini gördüm. 5-6 kere Seçil’e para teslim ettim. Seçili arayıp bankaya gel gelme şeklinde iletişimimiz oluyordu. Ben Seçil’e ne kadar para teslim ettiğimi bilmiyorum. Vezne bölümünde de para teslim ettim. Bazen evrak alıyordum ama belge gibi değil. Ali Yörük ile Seçil Erzan’ın hiç konuştuğunu görmedim” dedi.

“SEÇİL ERZAN’DAN PARA TESLİM ALDIM”

Okan Turan, Seçil Erzan’ın avukatının “Ben Okan’a para ödemesi yaptım mı” sorusu üzerine, “Seçil Erzan’dan para teslim aldım. Kaç kere teslim aldım hatırlamıyorum” cevabını verdi. (Özden ATİK – Oğuzhan UYSAL – Sevda SARIKAYA/DHA)

08 Mart 2024

DURUŞMA SALONUNDA HAZIR BULUNDULAR

Seçil Erzan davası, bugün 4. kez İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan’ın davası görülmeye başlandı.

SALONDA HAZIR BULUNDULAR

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük katıldı. tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. Öte yandan müştekiler Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Arda Turan da ifade vermek için duruşma salonunda hazır bulundu.

08 Mart 2024

ÖNCEKİ DURUŞMADA TANIKLAR DİNLENMİŞTİ

Davanın 20 Kasım 2023 tarihinde görülen ilk duruşmasında, toplam 11 şikayetçi ifade vermişti. Sabah başlayıp gece saatlerinde biten duruşmada, Seçil Erzan yaklaşık 3 saat süren savunma yapmıştı. Erzan ile diğer sanıklar da savunmalarını yapmıştı.

12 Ocak 2024 tarihindeki ikinci duruşmada ise Semih Kaya, Kaya’nın menajeri Fırat Özdemir, Seçil Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz, Fatih Terim’in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap, eski erkek arkadaşı Avukat Candaş Gürol tanık olarak ifade vermişti. Duruşma sonunda ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

08 Mart 2024

MAZERET DİLEKÇESİ VERMEMİŞLER

Mahkeme kararında müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan’ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını karar vermişti.

Edinilen bilgilere göre Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan’ın bugüne kadar duruşmaya katılmamak için mazeret dilekçesi sunmadıkları öğrenildi.

Canlı Anlatım Özeti

  • “O TARİHLER ARASINDAKİ TÜM PARAYI FATİH TERİM’E BEN VERDİM”
  • “ŞUBEDE PARAYA DOKUNMAMIZ BİLE YASAKTI”
  • SEÇİL ERZAN ARDA TURAN’IN İFADESİNİ YALANLADI
  • ‘FARKINDA OLSAYDI DA SEÇİL’E ENGEL OLSAYDI’
  • ‘ÇOK KORKUYORUM DEDİ’
  • ARDA TURAN: NEFSİME YENİK DÜŞTÜM
  • ‘EMRE BELÖZOĞLU, “5 GÜN İÇİNDE 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM’
  • MUSLERA’DAN İLK SÖZLER
  • “SEÇİL’E NE KADAR PARA TESLİM ETTİĞİMİ BİLMİYORUM”
  • DURUŞMA SALONUNDA HAZIR BULUNDULAR
  • ÖNCEKİ DURUŞMADA TANIKLAR DİNLENMİŞTİ
  • MAZERET DİLEKÇESİ VERMEMİŞLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
Kadikoy Escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
pendik escort